אוכל אמיתי - קטוגני

קציצות דגים ותרד על קרם שורשים

כבמתוך קסם נולדה סדנת בישול יחד עם מכון דרך הבטן – שעוסק בטיפול ברגישויות במעי ומערכת העיכול. לסדנה פיתחתי כמה

דע את צירך – המדריך השלם לציר שנכון לך!

דע(י) את צירך!אוהמדריך השלם לציר שנכון לך. כבר מזה זמן שהשוק מוצף במידע, ידע ואפילו בשלנים המציעים צירי עצמות בבישול

קציצות חביתת עוף או בואו נשחק במחבואים

בתזונה דלת פחמימות, אחת ההתמודדויות היא איך לתסף שומן מן החי. אז נכון שמי שמאוד בשרי אין לו בעיה לנגוס

קרקר קטוגני – או מה זו השמיימיות הזו

אוי אלוהים. זה כזה.היא ביקשה ממני סדנת בישול קטוגנית בהפתעה לבעלה. עוד סיפרה שהיא אמנם אוכלת פליאו אבל נמנעת ממספר

פסטרמה הודו, צפויה סה”כ

הסנדלר הולך עם כפכפי אצבע 😜😎הוא עובד במקום נידח, שחור התלתלים שלי, וואלה אם מצליח לאכול סלט נורמלי מדולדל עגבניות, הרוויח.

שמאלץ (שומן מזוקק)! וצ’יפסים… (גריוולעך)

סבתותינו וסבינו כבר ידעו את הסוד… שמאלץ!את הצנצנות שלי אתם כבר מכירים 😎 תמיד תהיינה ביניהן גם אלו שמכילות שומן מזוקק.זהו חלק

כרוב כבוש בקדרת כבישה

או… עשו לעצמכם פרוביוטיקה! משחר הכיבוש נהגו התרבויות השונות לכבוש בקדרות כבישה. לפני כמה שנים ראיתי כמה כאלה בארץ ומאז

ב(פ)קיילה קציצות עוף מטריפה

דיי צחקתי כשאוריקי, בתי הבכורה, אמרה לי “אמא, לא שמת מספיק ירוקים אני רוצה עוד רוטב!” ומה הפלא, התבשיל הזה

סלט פאקוס ונענע

הפאקוס הוא ירק נפלא ומרענן, הכלאה בין מלפפון לקישוא טרי. הקרבה לשווקים ולכפר מבטיחה לנו אספקת פאקוס טרי בעונתו. הוא

פסטרמה עוף בית

פסטרמת הבית שלנו. כי מי מפחד מחזה עוף. מאז שהתחלתי להכין את הפסטרמות בבית, זו אחת הנדרשות באופן קבוע. לעתים

עלי גפן ממולאים

לא יכולה לעמוד בזה. כשעלי הגפן מבצבצים עם הירוק המשכר הזה הם קוראים לי. אני באה. השנה קיבלתי גפן שופעת

סלט קישואים טרי

טרי!לצאת לחצר ולקטוף ירקות טריים.איזה חלום זה!טעמם של ירקות שנקטפו זה עתה, שגודלו נקיים מכל התערבות.אתמול התארחתי בבית משפחת הראל

קישואים בלאדי (ועלי גפן) ממולאים בשר

קישואים ועלי גפן ממולאים בבשר. מתכון נפלא לאורח חיים דל פחמימה ובכלל... שולחן מלא ילדים ליקק את האצבעות 🙂

שום קונפי – בשמן זית

לפני ככה וככה ו… ככה שנים, חבר אמר לי תוך כדי הדגמה, שהשום השלם שניצוד בצלחת תבשיל, מוענק לאהוביך כי

זיתים כבושים – שיטת החצי שנה

חשה עצמי מפעל יצור קטן 🤓🍃 בנובמבר האחרון מסקתי את עץ הזית שלי והכנסתי את הזיתים למנוחת כבישה ארוכה של חצי

ציר עצמות – אמברוזיה (משקה האלים)

יש עכשיו טרנד חדש למראה צעיר יותר ודיאטה… תוספת קולגן אך האם הוא חדש?לאחרונה צצות כתבות, ראיונות עם אנשים שמגלים

סלמון ובאק-צ’וי

דגי ים עמוקים. למה בעצם ואיך מתחברים לנו למאכלים מעוררי חשק ותשוקה?דגי מים עמוקים עשירים באומגה 3 שתפקידה חשוב ביותר

מרק גולש

כי הבשילו התנאים ומספיק קר לי, ערב של שקט, זמן פינוק. המרק מבעבע מוכן לגמרימלאאא גוונים של טעים! מרק גולש

מרק עוף של סבתא

“איך אפשר להכין מרק עוף בלי אבקת מרק עוף?” זו היתה אז השאלה של אמי. היא ואנחנו הורגלנו בתוספת האבקה

סלמון במשרד

או בישול בתנאים קשוחים 🙂 אז היינו רעבות, ענבל ואני. במבנה שבו נמצא המשרד שלנו יש סופר גדול. לא התחשק

לימון כבוש

הבוקר כינסתי את כלללללל הילדות פה..(מדהים שהן משכפלות את עצמן ברמת נוכחות – שתיים אבל מרגישות ארבע 🙂לפעילות אוריגמי לימונים.