אוכל אמיתי - מתכוני מאפים ולחמים

כל המאפים באתר ובכלל בסדנאות ובתוכניות הליווי מבוססים אך ורק על קמחי מקור.
מה הם קמחי מקור? קמחי מקור הם קמחים מהאגוז או השורש עצמו. מיובש וטחון.
הם נבדלים מקמחי התערובת המשמשות למאפים ללא גלוטן – קמחים תעשייתיים שרובם מבוססים על עמילנים שבחלקם אינם מזינים ואף יותר מכך משולים בעצם לסוכרים. עמילנים = סוכרים. 
בתרכובות הקמחים התעשייתיים תמצאו לרוב, קמח תירס, אורז ושאר מיני מחזקי אפיה וחומרים משמרים.
במטבח שלי ישנם שלושה קמחים עיקריים: קמח שקדים שהוא חלבוני ומכיל גם שומן ופחמימה, קמח קוקוס – המבוסס על אגוז הקוקוס על ערכיו התזונתיים וקמח טפיוקה – קמח המופק משורש הטפיוקה ונחשב בעל ערך גליקמי נמוך יותר מעמילנים אחרים.
מדי פעם אני גם עושה שימוש בקמח תפו”א אך לא לעיתים קרובות.
כל קמח מקור יש לו תכונות משלו ותרומה לאלסטיות והמרקם של המאפים.
המשחק נכון של יחסים נוכל לאפות ולייצר כמעט – הכל!

קרקר קטוגני – או מה זו השמיימיות הזו

אוי אלוהים. זה כזה.היא ביקשה ממני סדנת בישול קטוגנית בהפתעה לבעלה. עוד סיפרה שהיא אמנם אוכלת פליאו אבל נמנעת ממספר

פנקייק ללא גלוטן וסוכרים מעובדים

מתכון מוצלח ביותר שאנחנו מכינות כבר שנים. טעמו מדוייק והוא תמיד מצליח! כל אחת מהבנות אוכלת אותו באופן אחר, מייפל

לחם מחבת! ללא גלוטן וסוכר כמובן

מתכון חדש ללחם נולד פה בבית.. אוכל אמיתי Real Food לחם מחבת – היקרא שמו בישראל פוקאצ’ת מחבת? יש לי קטע

לחם בשר

קטע, לקרוא ללחם, לחם בשר, שהרי בתורה לחם, הוא בשר. לפי מדד טעם ‘אוי אלוההההיםם’ קיבל ניקוד 12! נשאר לי

פטירת אלג’בן – בהשראת שף נוף עתאמנה אסמעיל

היכולת הזו, הויזואלית לייצר אוכל ברמת מאסטר אוריגמי יפני מדויק, יחד עם השילוב של המטבח הערבי שאני מכורה לו… שף

כמובורקס- בניצה מדפי אורז

מתכון כיף! שנתקלתי בו ברשת…בינתיים שדרגתי ועשיתי בכמה אופנים, לרבות עם תרד וגבינות.. וכל מיני.פצצה לשבועות! בניצה, כמובורקס מדפי אורז

פיצה רוסטיקה ללא גלוטן

יום הפיצה הבינלאומי!תירוץ מטורףףףףףףף להכין… פיצה!וואקשה. מתכון מצולםקליל וטעיםםםםם ❤️🍕🍕🍕🍕 …כשאיטליה מככבת אצלי בפיד מהבוקר…מעלה זכרונות מפירנצה, 2007 איזו טראטוריה (Trattoria)

לחם ‘בטעות’

אופס התפקששה לי (לנו) הצלחה! 😜באחת הסדנאות לימדתי להכין בייגל מוצרלה. אני נוהגת, מכל מיני שיקולים, לשחק עם תערובת קמחי המקור

מלוואח מדפי אורז

ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות מעולמות דפי האורז המציפים את הרשת, פותחת מנעד של פתרונות מגניבים לנמנעים מגלוטן.הבסיס של המשחק הוא

מלוואח ללא גלוטן וסוכר

ביקשתם מלוואח! בלי גלוטן וסוכר… מקמחי מקור. וואקשה.קופסאות האוכל התחלפו בבראנצ’ים של ילדות על גבול הטיפשעשרה, ינשופות. דור הקורונהחופש…😎בבקרים העמוסים

לחמניות ‘סקונס’ ו-‘מרקו’ צמד חמד

אחד האלמנטים החשובים ביותר שאנחנו לומדים בסדנאות הבישול הוא: משחק!יש לנו פאזל – חומרי גלם, והדרך לחבר אותו לתמונה אחת